Invitasjon til mini-festival om skogfinsk badstue

Oslo Badstueforening planlegger en mini-festival i helgen 15/6-16/6 på Mariholtet Sportsstue med skogfinsk badstuebygging. Skogfinneforeningen er invitert til å delta.

Oslo Badstueforening planlegger samarbeid med Jo Husmo (skogfinne og røykovnsbygger) og de anerkjente arkitektene Joar Nango og Eystein Talleraas, samt Mariholtet Sportsstue, hvor deltakerne sammen med Jo og arkitektene skal bygge en røykbadstuovn og en midlertidig konstruksjon rundt.

Det blir aktiv videreformidling av det skogfinsk tradisjonshåndverket å bygge en ekte røykovn ledet av Jo Husmo og hvor deltakerne selv får lov å bli med på byggeprosessen. Det blir også bygging av en midlertidig konstruksjon rundt ovnen samt sittebenker sammen med arkitektene. Alt sammen gjøres ferdig i løpet av helgen og feires med en stor fest på søndagen med badstubading, grilling, musikk og mulighet for å se hva som har blitt skapt og lært. Det vil være mulig å overnatte på Mariholtet Sportsstue i telt eller hengekøye og det vil være fellesfrokost, lunsj og middag med sosiale aktiviteter på kvelden.

Har du/dere lyst til å bidra i planleggingen av denne fantastiske helg hvor det skogfinske håndverket og badstutradisjoner hylles? Har du/dere lyst til å bidra til festivalen på noen måte: det kunne være alt fra å stå for noe formidling på kvelden, noe sosialt (en skogfinsk quiz?), et badsturitual på søndagen, lidt musikk til festen, lede et lite matkurs i løpet av helgen, hva som helst. Har du en idé eller har lyst på å være med å arrangere noe, ta kontakt  Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den..

Dette er også en tidlig invitasjon til bare å delta på festivalen (uten å bidra i planleggingen og med innslag) både hele helgen med ovnsbyggingen og festen som er åpen og gratis for alle på søndagen. 

Det blir en helg med plass til ca 20 deltakere. Antall deltakere, pris og ferdig program er under planlegging og blir oppdatert.

 

 

Styreleder: Rune Hernes Bjerke. E-post: styrepost@skogfinneforeningen.no. Bank: 9365.31.95271 eller VIPPS 662508. PERSONVERN.