Skogfinnene inntok Sarpsborg


Også i Østfold finnes det skogfinner – og interesse for den skogfinske kulturen. Det viste seg da BUL Sarpsborg og Østfold mållag inviterte til Finnskogkveld på Matstova onsdag 15. november. (Alle foto: Hilde Løvlien)

Hovedattraksjonen var Eli Furuberg (bildet under)– oppvokst og bosatt på Finnskogen – som uttrykksfullt og uten manus holdt de frammøtte i ånde en times tid med skogfinnehistorie, poesi og sang. Eli har blant annet førstehåndskjennskap til Åsta Holth, etter å ha hatt jobb som veverske for henne i sin ungdom.

Etter både musikalsk og legemlig føde – det var både dans, spell og finske piirakka – slapp Skogfinneforeningen til med et minoritetspolitisk hjørne. De 70 frammøtte fikk blant annet greie på hva foreningen jobber med, hvor stort skogfinneland er og hva som ligger i rapporten fra Sannhets- og forsoningskommisjonen. Vårt medlem Camilla Honkainen-Miller rundet av med sin historie om den strabasiøse kampen for å få tatt tilbake sitt finske slektsnavn.

Dermed kan vi slå fast at skogfinnene har satt ferske spor etter seg i landets tredje eldste by også.

Eli Furuberg i SarpsborgEli Furuberg

Alle foto: Hilde Løvlien

 

 

Styreleder: Rune Hernes Bjerke. E-post: styrepost@skogfinneforeningen.no. Bank: 9365.31.95271 eller VIPPS 662508. PERSONVERN.