Bli medlem!

Alle som kjenner skogfinsk tilhørighet, og/eller stiller seg solidarisk med skogfinnenes sak, støtter formålsparagrafen og betaler kontingent, kan bli medlem.

Klikk her.

Peli poikki (1-2), Oslo 24.10.2020

"Peli poikki - Skogfinna kjem" var ein kulturkveld arrangert av Bondeungdomslaget i Oslo og Norsk Skogfinsk Museum.
    Arrangementet var eksternt finansiert med støtte fra Oslo kommune, Fritt ord, Bergesenstiftelsen, Norsk Forfattersentrum, Bøndenes Hus og Kulturrådet.
    Deler av nemnda som sto for arrangementet var mellom initiativtakerne til Skogfinneforeningen.
    Her er heile kulturkvelden i Teatersalen i opptak - ein video før, og ein etter pausen.

Peli poikki (1)

Peli poikki (2)

Kortnytt

Medlemsmøte

Medlemsmøte er fastsatt til lørdag 18. september kl. 17 i Oslo. Silppo på Kaffistova fra kl. 15. Innkalling kommer.

Løpeseddel

Verveløpeseddel er nå tilgjengelig. Del ut der det er mye folk, eller heng opp på tavler og stolper. Bestill fra Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Riksantikvaren

har i årene 2016-2020 prioritert skogfinske kulturminner for fredning. Les om røykstua og fredning av Askosberget her: https://www.riksantikvaren.no/den-skogfinske-roykstua/

Maridalen

Foreningen har bedt Byantikvaren i Oslo om å bringe på det rene om noen av de kommunale landbrukseiendommene i Maridalen som det nå skal opprettes nye forpakteravtaler for, kan ha en skogfinsk opphavshistorie.

Gottlund

Vi har anmodet Nasjonalbiblioteket om å skanne C.A. Gottlunds reisebeskrivelser fra Finnskogene 1821 som et viktig kildeskrift for skogfinsk historie. De har sagt ja, og lagt den i skannekøen.

Bildegalleri

25. mai 2021