Bli medlem!

   

  Alle som kjenner skogfinsk tilhørighet, og/eller stiller seg solidarisk med skogfinnenes sak, støtter formålsparagrafen og betaler kontingent, kan bli medlem.

  Klikk her.

   

   

   

   

   

  Matskikker

  Flesk, skrädmjöl (havremjøl) og tyttebær er ingredienser i flere slags tradisjonell skogfinnemat, først og fremst det som er kjent som

  "flesk og motti"(eller omvendt).

  Her er etpar oppskrifter:

  https://finnskogseyes.bloggnorge.com/2011/01/16/oppskrift-pa-motti/

  Flere oppskrifter: 

   

  Silpo

  Skogfinnelapskausen som består av løk, poteter, flesk og mjølk. 

   

  https://www.bygdekvinnelaget.no/elses-silpo

   

   

  Hillo

  er en enkel dessert: Tyttebær røres ut med sukker og litt skrädmjöl. Skal det være ekstra fint, kan man spandere litt vaniljesaus eller krem.

  Kortnytt

  Medlemsmøte

  Medlemsmøte er fastsatt til lørdag 18. september kl. 17 i Oslo. Silppo på Kaffistova fra kl. 15. Innkalling kommer.

  Løpeseddel

  Verveløpeseddel er nå tilgjengelig. Del ut der det er mye folk, eller heng opp på tavler og stolper. Bestill fra Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

  Riksantikvaren

   har i årene 2016-2020 prioritert skogfinske kulturminner for fredning. Les om røykstua og fredning av Askosberget her: https://www.riksantikvaren.no/den-skogfinske-roykstua/

  Maridalen

  Foreningen har bedt Byantikvaren i Oslo om å bringe på det rene om noen av de kommunale landbrukseiendommene i Maridalen som det nå skal opprettes nye forpakteravtaler for, kan ha en skogfinsk opphavshistorie. 

  Gottlund

  Vi har anmodet Nasjonalbiblioteket om å skanne C.A. Gottlunds reisebeskrivelser fra Finnskogene 1821 som et viktig kildeskrift for skogfinsk historie. De har sagt ja, og lagt den i skannekøen. 

  Bildegalleri

  23. februar 2021
  25. mai 2021
  15. februar 2021
  15. februar 2021
  04. juni 2021
  20. februar 2021
  20. februar 2021
  © 2021 Skogfinneforeningen. Tilrettelagt av 2T&T Nordic